Wat gebeurt er tijdens een consult bij het DVN-expertisecentrum?

Wat gebeurt er tijdens een consult bij het DVN-expertisecentrum?

Op het moment dat u naar het DVN-expertisecentrum bent verwezen, worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Voorbereiding van uw bezoek

Na uw verwijzing krijgt u van het expertisecentrum een schriftelijke bevestiging met een inschatting van de wachttijd voor dagopname. Zodra de opnamedatum in zicht komt, krijgt u het verzoek een vragenlijst in te vullen die vervolgens telefonisch met u wordt doorgenomen. Als het expertisecentrum een poliklinisch bezoek adviseert, krijgt u daarvoor een schriftelijke uitnodiging.

  1. Dagopname of poliklinisch onderzoek

Tijdens een dagopname doorloopt u een speciaal voor u samengesteld programma met een uitgebreid gesprek en lichamelijke onderzoeken die in uw situatie nodig kunnen zijn, zoals: huidbiopt, zenuwgeleidingsonderzoek (EMG), temperatuurdrempelonderzoek, longfoto, bloedprikken. Daarna gaat u naar huis in afwachting van de uitslagen. Bij een poliklinisch bezoek wordt u na gesprek en onderzoek terugverwezen naar uw eigen arts of wordt aanvullend onderzoek ingepland.

  1. Uitslag- en adviesgesprek

De arts of verpleegkundig specialist van het expertisecentrum bespreekt de uitslagen op de polikliniek of telefonisch. U hoort dan ook of er nog andere testen nodig zijn en of er een behandeling mogelijk is. Het verslag met de uitslagen en de adviezen krijgt u  thuisgestuurd en wordt ook naar uw neuroloog en huisarts verzonden.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze dan aan de specialisten van ons expertiseteam via het contactformulier. Wij helpen u graag.
Stel een vraag
Weet u wat u moet doen bij een ziekenhuisopname? Informatie over een ziekenhuisopname