Wie bepaalt welke klachten bij de diagnose DVN horen?

Wie bepaalt welke klachten bij de diagnose DVN horen?

Een lijst met klachten die bij DVN kunnen horen, is onder andere te vinden in de brochure voor huisartsen over DVN. Deze lijst is gemaakt door Spierziekten Nederland en het Nederlands Huisartsen Genootschap, en gecontroleerd door vooraanstaande medisch specialisten. De klachten komen overeen met de klachten die worden genoemd in de richtlijn Polyneuropathie van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

  • Vooral wanneer mensen met DVN autonome klachten hebben, is het belangrijk om na te gaan of er niet (ook) een andere verklaring voor de klachten te vinden is. Zo kunnen verschillende medicijnen autonome klachten veroorzaken, zoals bepaalde bloeddrukverlagers of anti-epileptica. Daarnaast kunnen patiënten met DVN een andere aandoening hebben die ook autonome klachten veroorzaakt.
  • Indien twijfel bestaat of de autonome klachten door DVN veroorzaakt worden, kan de huisarts of neuroloog de patiënt verwijzen naar een specialist met kennis over de specifieke klacht. Bij hartkloppingen kan de patiënt bijvoorbeeld naar een cardioloog verwezen worden of bij problemen met plassen naar een uroloog.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze dan aan de specialisten van ons expertiseteam via het contactformulier. Wij helpen u graag.
Stel een vraag
Weet u wat u moet doen bij een ziekenhuisopname? Informatie over een ziekenhuisopname