Waar moet op gelet worden bij een (spoed)opname in het ziekenhuis?

Waar moet op gelet worden bij een (spoed)opname in het ziekenhuis?

Zorg ervoor dat de zorgverleners die bij u betrokken zijn ervan op de hoogte zijn dat u DVN heeft. Indien een onderliggende aandoening is aangetoond, is het belangrijk deze ook te melden.

  • Als u medicatie gebruikt voor de behandeling van DVN, dient u de naam van de middelen door te geven aan de zorgverlener. Niet alle middelen kunnen zonder risico plotseling gestaakt worden, zoals anti-epileptica of morfine. Daarnaast kunnen niet alle medicijnen samen met andere middelen gebruikt worden.
  • Voor zover bekend hebben mensen met DVN zonder onderliggende oorzaak geen verhoogd risico op complicaties bij een operatie of anesthesie (verdoving).
  • Wanneer een patiënt met DVN wordt opgenomen in het ziekenhuis is het belangrijk dat de zorgverleners aandacht schenken aan de uitlokkende factoren voor de pijn. Voor patiënten die de lakens niet op de huid verdragen (allodynie), kan bijvoorbeeld een dekenboog verlichting geven. Ook kan de omgevingstemperatuur of temperatuur van water van invloed zijn op de klachten.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze dan aan de specialisten van ons expertiseteam via het contactformulier. Wij helpen u graag.
Stel een vraag
Weet u wat u moet doen bij een ziekenhuisopname? Informatie over een ziekenhuisopname