Werken aan functioneren (deel II)
Gegevens worden geanalyseerd Inclusie afgerond

Werken aan functioneren (deel II)

Om het functioneren te kunnen verbeteren, willen wij de beperkingen en de beleving van de klachten, zoals pijn, beter in kaart brengen. Hierdoor zijn we in 2021 gestart met deze studie.

Achtergrond

Pijn is het belangrijkste symptoom bij DVN en kan tot extra beperkingen in het dagelijks leven leiden. Het vergaren van kennis over factoren die de beleving van langdurige pijn beïnvloeden is van groot belang. Hoe men zich voelt en hoe actief men is terwijl de pijn aanwezig is, kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van leven.

Doel van het onderzoek

Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen welke factoren een invloed hebben op pijnbeleving bij DVN. Hiermee willen we ook onderzoeken of deze informatie bruikbaar is voor het kiezen en evalueren van een behandeling. Daarmee willen wij het functioneren verbeteren.

Opzet van het onderzoek

Door middel van de PsyMate app dienen deelnemers 7 dagen lang een aantal vragen in te vullen. 10 keer per dag zal via de Psymate app een melding komen met vragen over hoe men zich voelt en over de impact van pijn. Het invullen van de vragen neemt ongeveer anderhalve minuut tot twee minuten per keer in beslag. Bij het opstaan en naar bed gaan worden tenslotte een aantal extra vragen gesteld.

Stand van zaken

De dataverzameling is afgerond. Deelname aan de studie is niet meer mogelijk.

Huidige status van het onderzoek

De gegevens en resultaten worden op dit moment geanalyseerd. Zodra de resultaten bekend zijn, zullen die hier bekend gemaakt worden.

 

Deze studie wordt gefinancierd door een beurs van het Prinses Beatrix Spierfonds (W.OK17-09).

Blijf op de hoogte van het onderzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Weet u wat u moet doen bij een ziekenhuisopname? Informatie over een ziekenhuisopname