Zorgkosten van DVN
Gegevens worden geanalyseerd Lopend onderzoek

Zorgkosten van DVN

De onderzoeken die nodig zijn om de diagnose DVN te kunnen stellen, worden maar deels vergoed door de zorgverzekering. Daardoor worden deze onderzoeken vrijwel alleen in het Maastricht UMC+ verricht, wat leidt tot lange wachtlijsten.

Achtergrond en doel

Sinds 2017 vragen we patiënten met DVN om vragenlijsten in te vullen om de kosten van DVN in kaart te kunnen brengen. Om tot een betere vergoeding te komen, is het belangrijk dat we hiermee kunnen aantonen dat het zorgaanbod van het Maastricht UMC+ leidt tot een afname van de totale zorgkosten die worden gemaakt als gevolg van DVN. Als dat lukt, dan kunnen de onderzoeken voor het stellen van de diagnose DVN in meer ziekenhuizen plaatsvinden en de wachtlijsten afnemen.

Opzet

Met behulp van vragenlijsten brengen we de kosten die gepaard gaan met DVN en de invloed op het dagelijks leven in kaart. De vragen gaan onder andere over de invloed op het dagelijks leven, de medische zorg en medicijnen die patiënten hebben ontvangen in relatie tot DVN. Ook wordt er naar verzuim van het werk en verzuim van eventuele andere activiteiten gevraagd.

Stand van zaken

Alle benodigde gegevens zijn verzameld en worden op dit moment geanalyseerd. De resultaten zullen worden beschreven in een wetenschappelijk artikel en worden aangeboden ter publicatie bij een wetenschappelijk tijdschrift.

Deelname

Alle benodigde gegevens zijn deels verzameld. Deelname is dus niet meer mogelijk.

Links naar vragenlijsten

Huidige status van het onderzoek

De gegevens en resultaten worden op dit moment geanalyseerd. Zodra de resultaten bekend zijn, zullen die hier bekend gemaakt worden.

Blijf op de hoogte van het onderzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Weet u wat u moet doen bij een ziekenhuisopname? Informatie over een ziekenhuisopname